utorok 4. júna 2019

Ako nalepiť bambusový obklad s textilným vláknom na zadnej strane?

Bambusový obklad s textilným vláknom na jednej strane sa nemusí použiť len ako dekorácia steny. Môže sa použiť tiež ako výplň dverí. Keď sa bambusový obklad použije ako výplň dverí, odporúča sa lepiť tento materiál na podkladovú dosku a potom vložiť do rámu. 
Požiadajte o bezplatné vzorky bambusových obkladu.
Lepenie môžeme urobiť pomocou silikónového lepidla alebo pomocou lepidla na báze vodnej disperzie, pretože materiál bambusu sa vplyvom vody nezmäkne a nenatiahne. Preto je možné prírodný bambusový materiál lakovať aj s lakom na vodnej báze(povrch nie je ošetrený).


Pri použití lepidla na vodne báze je treba dbať na to, aby povrch podkladu (na ktorý obklad lepíme) nebol moc tenký. Odporúčam, aby mal hrúbku najmenej 15mm.

V prípade tenšej plochy použime radšej silikónové lepidlo.

Po nanesení lepidla na plochu sa má lepidlo rovnomerne rozotrieť pomocou hrebeňa so zubom menším ako 1mm.  Potom sa naloží bambusový materiál na podklad s lepidlom a pritlačí sa závažím do chvíle, než lepidlo uschne. Po uschnutí potom stačí dať výplň do rámu.

Ak chceme bambusový materiál s textilným vláknom na jednej strane lepiť na stenu, napríklad ako tapetu alebo rohož, tak môžeme použiť lepidlo na báze vody alebo lepidlo na drevo. Pretože tieto lepidlá sú husté, na nanesenie nepoužívajme štetec. Účelné je lepidlo naniesť v terčoch a pomocou hrebeňa s výškou 1mm rozotrieť rovnomerne na stene.

Lepidlo by bolo jednoduchšie naniesť v zriedenom stave, ale riedenie neodporúčam, pretože zníži lepiacu schopnosť lepidla.

Po nanesení rohože na stenu stačí lepidlom natrieť len stenu. Bambusový materiál nie je potrebné, prípadne stačí natrieť lepidlom okraje na strane s textilom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára