streda 6. februára 2019

Ako sa má rezať bambusový roletový materiál zosilnený vláknom?

Bambusový roletový materiál zosilnený vláknom sa väčšinou používa na výrobu bambusových roliet. Bambusová roleta je prírodné tienidlo, ktoré je zložené z prírodných bambusových prútov. Avšak, použitie tohoto materiálu nie je obmedzené len na bambusové rolety. Aj tento materiál je možné mnohostranne využiť. Je vhodným materiálom pre rohož, dekoráciu bytu alebo výplň dverí. 
Požiadajte o bezplatné vzorky bambusových obkladu.

Ak už zvolíme ktorékoľvek využitie, je isté, že budeme musieť materiál rezať. Môžeme materiál objednať v potrebných rozmeroch, ale je potom potrebné zaplatiť cenu rezania. Pre toho, kto chce rezať materiál sám, je tu niekoľko tipov.


Materiál je možné rezať dvomi spôsobmi. Jednak môžeme rezať materiál kolmo, alebo pozdĺž prútov. 
Druhý spomínaný spôsob sa nedá jednoducho vykonať rezaním medzi prútmi. Pretože bambusový materiál je zosilnený vláknom, drží ho teda motúzik a rozrezaním by sa materiál mohol rozpadnúť. Práve preto je potrebné pred samotným rezaním natrieť lepidlom na drevo 1-1cm naľavo a napravo od miesta rezania. Po uschnutí lepidla, je potrebné natrieť aj druhú stranu materiálu. Keď uschne aj druhá strana, až potom môžeme materiál rezať. 


K lepeniu použime dvojnásobne zriedené lepidlo na drevo. Nemusíme sa obávať toho, že lepidlo je biele a bude viditeľné po uschnutí na bambusovom materiáli, pretože po uschnutí bude lepidlo priehľadné.
Ku  kolmému rezaniu môžeme použiť krajčírske nožnice, alebo môžeme použiť takú pákovú rezačku, ktorú je možné nájsť aj v kanceláriách. S týmto môžeme najjednoduchšie a najpresnejšie odrezať nadbytočnú časť materiálu potom, čo sme označili ceruzkou miesto rezu.

Možnosti teda existujú k tomu, aby sme vytvorili bambusovú výplň v individuálnych rozmeroch, ktorú môžeme dobre využiť napríklad ako výplň dverí, pretože je isté, že rozmerom bude vyhovovať k nášmu nábytku. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára